maanantai 4. tammikuuta 2016

Chilinmakuinen chia-marjahillo


Monelle ovat varmaankin tuttuja chia-pohjaiset hillot eri muodoissaan. Sen jälkeen, kun itse niihin tutustuin noin vuosi sitten, olen ihmetellyt suuresti, miksi enää kannattaisi valmistaa "perinteistä" hilloa jonka prosessissa marjat kuumennetaan, vitamiinit tuhotaan ja hillo kyllästetään kaiken lisäksi sokerilla. OK, säilyvys on tietysti yksi hyvä perustelu tähän. Chiahillohan kun on yleensä tarkoitus nauttia suht tuoreena saman tien valmistuksen jälkeen, vaikka oman kokemukseni mukaan säilyykin jääaapissa useamman päivän.

Chiahillot toimivat meillä esimerkiksi banaanilettujen tai juustojen kanssa, puuron päällä tai erilaisissa kerrosjälkiruoissa. Tänä vuonna maustoin joulupöydän mansikka-puolukka -chiahillon Hunajainen Sam Aroma Deli Hunaja-Chilillä, joka on yksi nykyisistä suosikkituotteistani ja jota olen hehkuttanut ennenkin. Aattoiltana tämä ihanan tulinen hillo ihastutti juustojen (Violifet mukaan lukien) kaverina ja seuraavana aamuna pääsi riisipuuron jämistä loihditun riisivanukas-tyyppisen kerrosherkun seurana tarjolle tuoreiden marjojen kera.

CHIA-CHILI-MARJAHILLO

n. 200-400g tuoreita tai pakastettuja marjoja
noin 2 rkl chia-siemeniä
vettä 
noin 1-2 rkl Hunajainen Sam Aroma Deli Hunaja & Chiliä*

Soseuta marjat blenderissä. Sekoita toisessa kulhossa vesi ja chiasiemenet. Kaada marjasoseen sekaan ja sekoita. Mausta hunajalla. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.* tuotteet saatu / yhteistyössä Hunajainen SamEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...