Näin joulun alla moni pohdiskelee jo joulupöydän menua ja myös muita joulunalusherkkuja. On mahtavaa huomata, kuinka terveelliset jouluruoat ja -herkut kasvattavat suosiotaan ja esimerkiksi Helsingin Sanomat julkaisi kuluneella viikolla kivan positiivisen jutun vegaanisesta joulupöydästä, joten aihe alkaa tulla vähitellen tutuksi myös suurelle yleisölle.
Itse olen jo monena vuonna pyrkinyt siihen, että joulupöydässä olisi tarjolla monipuolisesti herkkuja moneen makuun - myös terveellisiä vaihtoehtoja perinteisille leivonnaisille. Blogiarkistosta löytyykin muutama aiempina vuosina hyviksi havaittu jouluherkkuresepti, jotka kannattaa tsekata kuten vaikkapa speltti-cantuccinit sekä kookossuklaapallot.
Tällä kertaa kokeilin spontaanisti tehdä jouluisia cookieseja kaapista löytyvistä aineksista. Lopputuloksena oli ihanan pehmeä maku, jossa yhdistyvät banaanin, kookoksen, pähkinän sekä lakritsin aromit. Kaiken kruunaa raakasuklaakuorrutus, cashewpähkinät, kuivatut hedelmät sekä kookoslastut. Ja mikä parasta, nämä herkut ovat gluteenittomia, sokerittomia ja maidottomia joten pientä herkuttelua voi harrastaa hyvällä omallatunnolla! :)
JOULUCOOKIES (gluteeniton, sokeriton, maidoton - noin 20 kpl)
2 kypsää banaania
1,5 dl Foodin kookosjauhoja*
1 dl Foodin kikhernejauhoja*
2 tl psylliumia
1 rkl chia-siemeniä
1 tl Hunajainen Sam Aroma Deli Hunaja & Inkivääriä*
1 rkl Foodin parapähkinätahnaa*
2 rkl raakakaakaojauhetta
hieman vettä
1-2 rkl hunajaa
1 tl lakritsinjuurijauhetta
1 rkl kookosöljyä
Soseuta banaanit haarukalla ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon muut ainekset reseptin järjestyksessä. Sekoittele taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja muotoile ne pellille keksin muotoisiksi (halkaisija noin 5 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 20-25 min tai kunnes ovat kypsiä. Kuorruta itse tehdyllä tai valmiilla raakasuklaalla sekä makusi mukaan esim. cashewpähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä/marjoilla, kookoslastuilla tms.
Ihania, jouluisia herkutteluhetkiä!
* tuotteet saatu / yhteistyössä Foodin & Hunajainen Sam
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti