perjantai 11. joulukuuta 2015

Ruusuinen mansikka-raakakakku


Enää yksi kokonainen viikko ja pari hassua päivää jouluun! Sitä ihmetellessä ja joulupöydän antimia suunnitellessa tuli mieleeni yksi kahvipöydän herkku omasta joulustamme parin vuoden takaa. Tämän reseptin ajattelinkin jakaa kanssanne juuri nyt.

Resepti on alun perin peräisin Vaneljan Kiitos hyvää -kirjasta, mutta tuunasin sitä hieman yksinkertaistamalla ja vetämällä niin sanotusti "mutkia suoriksi" joissakin kohdin. Kakusta tuli silti erittäin hyvä ja olin siihen oikein tyytyväinen.


RUUSUINEN MANSIKKA-RAAKAKAKKU

Pohja:
3 dl manteleita (kuorellisia tai kuorettomia) tai cashewpähkinöitä
6 pehmeää taatelia
2 rkl raakakaakaojauhetta

Täyte:
3 dl mansikoita
2 dl cashew-pähkinöitä
1 kypsä banaani
1 sitruunan mehu
1 rkl ruusuvettä
2-4 rkl hunajaa
1 dl raastettua kaakaovoita
5-6 rkl kookosöljyä

Päälle:
raakasuklaata rouheena, konvehteina tai suklaakuorrutteena


Valmista ensin pohja. Pilko taatelit pieneksi ja poista kivet. Hienonna ne sekä mantelit/pähkinät blenderissä tasaiseksi massaksi, lisää tarvittaessa ihan pieni loraus vettä tai hunajaa Lisää raakakaakaojauhe ja sekoita jälleen.

Valitse joko pienempi tai isompi irtopohjavuoka sen mukaan, haluatko mieluummin korkeamman vai matalamman sekä halkaisijaltaan pienemmän vai suuremman kakun Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista ympyränmuotoinen pala. Painele taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Valmista seuraavaksi täyte. Liota cashew-pähkinöitä noin 30 min-1h kylmässä vedessä. Käyttäessäsi jäisiä mansikoita, sulata ne ja valuta pois ylimääräinen neste. Soseuta blenderissä mansikat, banaani, liotetut cashewpähkinät, ruusuvesi, sitruunan mehu ja hunaja. Sulata sitten vesihauteessa kookosöljy ja raastettu kaakaovoi ja kaada sulanut seos blenderiin muiden ainesosien kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi. Ota hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön ennen tarjoilua ja koristele raakasuklaalla makusi mukaan (itse käytin koristeiluun hyvin simppeleitä itsetehtyjä raakasuklaakonvehteja).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...