tiistai 16. elokuuta 2016

Helpot välipalat: 5 vinkkiä




Syksy koittaa ja arki alkaa taas kesälomien jälkeen. Koululaisetkin aloittavat koulutiensä ja moni meistä vanhemmista pähkäilee, miten arkisten kiireiden lomassa ehtisi lisäksi huolehtia vielä päivittäin terveellisistä ja monipuolisista välipaloista koululaisille.


Koska aika on usein kortilla, tunnustan itse ainakin että aina ei jaksa tai ehdi uhrata paljoakaan aikaa uusien ideoiden miettimiseen. Useimmiten välipalat ovatkin ainakin meillä simppelisti esimerkiksi voileipää, jogurttia, hedelmiä tai muita "perusjuttuja" eri muodoissaan. Tässä kuitenkin muutama helppo vinkki ja uusia ideoita näihinkin :)

1. Maailman helpoimmat mehujäät

Maailman helpoin, nopein ja myös ehkä yksi terveellisimmistä vaihtoehdoista kotitekoiseksi mehujääksi! Laita viipaloidut vesimelonit pakkaseen ja tarjoile ne jäädytettyinä. Ihanan raikasta, helppoa ja siistiä syödä.


Jos haluat panostaa hieman enemmän ja silti päästä mahdollisimman helpolla, mehujäät voi tehdä vaikka sekoittamalla appelsiini- tai muuhun hedelmätäysmehuun valmista hedelmäsosetta (esim. Bonnen makeuttamattomat, 100% hedelmää sisältävät soseet ovat mielestäni tosi käteviä). Halutessasi voit koristella esim. raakasuklaalla. Helppoa kuin heinänteko, vai mitä? :)


2. Vaihtelua voileipiin

Voileivistä puhuttaessa mieleen nousee ehkä monellakin meistä usein ensimmäisenä kuva juustolla ja kinkulla, ehkä parhaassa tapauksessa myös salaatilla, kurkulla ja tomaatilla päällystetystä tavallisesta voileivästä. Mutta kuka sanoi, etteivätkö voileivät voisi olla paljon muutakin?


Kiitos Instagramin ja monen muun inspiraation lähteen, itsekin olen vasta aivan viime aikoina oppinut ajattelemaan myös voileipien tekemistä "out of the box". Päälliset kun voivat olla oikeastaan melkein mitä vain ja esimerkiksi nallen muotoiset voikkarit varmasti maistuvat lapsillekin! Meillä kaikkien lasten suosikki leivän päällä on maapähkinävoi, joka toimiikin loistavasti eri täytteiden kanssa. Nallen silminä ja nenänä tässä toimivat Foodin mustat mulperit.*


3. Puurot, tuorepuurot ja jogurtit

Terveellistä ja täyttävää. Jos aika on kortilla, tee edellisenä iltana tai aamulla jääkaappiin tekeytymään valmis tuorepuuro tai kyhää hetkessä vaikkapa valmis-pikapuuro.  Myös esimerkiksi maustamaton jogurtti pääsee aivan uusiin ulottuvuuksiin kauniisti tarjoiltuna ja koristeltuna. Päälle tuoreita marjoja, siemeniä, pähkinöitä ja vaikkapa mysliä tai granolaa, niin silmää ja makuhermoja hivelevä välipala-annos on valmis!





5. Hedelmät herkullisesti tarjolle

Moni meistä vanhemmista miettii, että olisi hyvä tarjota lapsille enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Haasteeksi saattaa kuitenkin muodostua niiden kuoriminen ja pilkkominen, jos kotona on esimerkiksi iltapäivisin pieni koululainen, joka ei ole tätä vielä tottunut itse tekemään. Hommaa voi helpottaa pilkkomalla hedelmät valmiiksi kauniisti tarjolle vaikka jo edellisen illan aikana. Oman kokemukseni mukaan ne säilyvät tuorekelmun alla erittäin hyvin seuraavaan päiväänkin. Hedelmien leikkaamisen ja tarjoilun suhteen voi käyttää mielikuvitusta ja leikata paloista erinäköisiä ja -mallisia kuvioita, netti on ideoita pullollaan! Lisäksi voi tarjoilla proteiininlähteenä monipuolisesti vaikkapa erilaisia pähkinöitä hedelmien kavereina, esimerkiksi Foodinilta löytyy näitä hyvät valikoimat ja uusia juttuja myös heillä tällä saralla tulossa pian, joten stay tuned :)



Millaisia hyväksi havaittuja välipalavinkkejä teiltä löytyy? :)

* tuotteet saatu // yhteistyössä Foodin

4 kommenttia:

  1. Ihanan visuaalinen, kaunis ja inspiroiva postaus! Omat lempivälipalani tulivatkin aika hyvin katettua tällä postauksella, tosin ihan aina ei jaksa niin paljon panostaa. Kuitenkin tämänkin postauksen myötä sitä muistaa, miten paljon lisänautintoa siitä saa, että ruoka on kaunista ja kiinnostavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pipsa! Kiitos kivasta kommentista. Niinhän se on, että monesti visuaalinen puoli on tärkeä osa makuelämystä. Mukavaa syksyn jatkoa ja kiitos visiitistä :)

      Poista
  2. Ihania vinkkejä ja niin kauniita kuvia, niin kuin sinulla aina <3 Alkoi tehdä mieli nallevoileipää.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi Susanna! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...