torstai 8. joulukuuta 2016

IHANA DATE+KALE KAMPIN KORTTELISSA

Yksi loppuvuoden puhutuimpia ruokailmiöitä Helsingissä on varmasti ollut Kampin kauppakeskuksen uuden 5.kerroksen Kortteli -ravintolamaailman avautuminen joulukuun alussa, toisin sanoen viime viikonloppuna. Korttelista on tullut aivan upea ravintolakeskittymä, joka tarjoaa makuelämyksiä moneen makuun. Erityisesti terveellisen ja kasvipohjaisen ruoan ystäville yksi odotettu uusi tulokas Kortteliin on ollut DATE + KALE.

 
DATE + KALE on varmasti tullut monelle "ruokaskeneä" seuraavalle tutuksi jo aiemmin Instagramin ja muun sosiaalisen median kautta. Tämän suloisen, sympaattisen pienen delin historia itsessään on jo hieno ja inspiroiva bisnestarina, jonka voi lukea esimerkiksi täältäItse pääsin jo  (vai vasta?) seuraavalla viikolla avaamisen jälkeen piipahtamaan pikaisesti paikan päällä. Jo sisustus itsessään on silmänruokaa ja monet pienet yksityiskohdat ihastuttavat ja vetoavat varmasti kohderyhmään. Mm. alla olevasta seinästä onkin jo paljon kuvia vilahdellut somessa.DATE + KALEn konseptin ideana on tarjota terveellistä, vegaanista ja kasvipohjaista ruokaa. Menu on nähtävissä täällä ja tarjolla on sekä lounasta, all-day breakfastia, raakakakkuja, erilaisia mylkejä (mm. matcha- ja kurkumalattea) ja paljon muuta. Vasta jälkeenpäin huomasin myös, että menussa on mainittu myös "Glowing kids" osio, jossa tarjolla muun muassa avokado- ja bataattisoseita "mothers and babies hello" -saatesanoilla. Aivan mahtavaa lapsiperheiden huomioimista - ensi kerralla täytyy ehdottomasti tilata myös vauvalle oma herkkuannoksensa! :)


Vitriinissä on valmiina erilaisia smoothiebowleja sekä tuorepuuroa.Herkullisen näköiset raakakakut ovat My name is caken käsialaa.


Päädyin tilaamaan tällä kertaa all-day breakfastin, johon kuului smoothiebowl, avokadoleipä sekä vapaavalintainen kahvi. Herkullisessa Berry beet -smoothiebowlissa oli mm. punajuurta, mustaherukoita ja lakritsinjuurta sekä päällä tyrniä, raitajuurta ja mulperimarjoja. Kahvin sai kauramaidolla. Avokadoleipä oli hieman pienempi ja erilainen kuin ennakkoon oletin, mutta ihan hyvä sekin. Myös ihanat astiat ja kattaus olivat osa makuelämystä.


Ruokapaikkana DATE + KALE itsessään on pieni eikä asiakaspaikkoja ole montaa. Kuitenkin tunnelma on ihana ja hetken voi jopa kuvitella olevansa jossakin trendikkäässä plantbased delissä ulkomailla. En tullut kysyneeksi saako ruokaa myös mukaan, mutta olettaisin että onnistuu. Lapsiperheille mainittakoon bonuksena, että kulman takaa Korttelista löytyy hyvät tilavat wc- ja lastenhoitotilat myös.  

DATE + KALE, Kampin kauppakeskus/Kortteli, Helsinki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...