keskiviikko 14. joulukuuta 2016

VEGAANISIA HERKKUJA JOULUPÖYTÄÄN

* Kaupallinen yhteistyö // Yosa  * 


On taas se aika vuodesta, kun monessa taloudessa viimeistään aletaan suunnitella ja pohtia, mitä  tänä jouluna syötäisiin. Erityisesti pohdintaa aiheuttaa varmasti viime vuoden aikana suorastaan räjähdysmäisesti kasvanut vegaaniruoan ja -ruokavalion suosio. Vegaanisia jouluruokavinkkejä kun googlailevat vegaanien lisäksi myös varmasti monet sukulaiset ja ystävät, jotka pohtivat mitä ihmettä voisikaan sitten joulupöydässä tarjota.

Vegaanisen joulupöydän ei välttämättä tarvitse olla mitään tosi erikoista ja tavanomaisesta poikkavaa. Aika monista joulupöydän klassikoista saa suhteellisen helposti vegaaniset versiot vain korvaamalla halutessaan liha- tai maitotuotteet kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla. Ja niitähän nykyään löytyy.
 
Suunnittelin Yosalle kolme jouluista reseptiä, jotka sopivat myös vegaaniseen joulupöytään.


Pienet alkupalaleivät soveltuvat joulun lisäksi myös muihinkin talven juhliin tarjolle juhlapöytään. Saaristolaisleivän kanssa makupariksi sopii oivallisesti Yosa Kaurafraiche tuoreella oreganolla ja mausteilla höystettynä.


Jouluinen marjajäädykekakku on vegaanille sopiva versio perinteisetä joulupöydän jäädykekakusta, johon Yosa Metsämarja tuo täyteläisen ja marjaisen maun.

Rosollikastike on kasvipohjainen versio perinteisestä rosollikastikkeesta. Pohjana toimii Yosan uutuustuote Kaurafraiche, joka on kyllä tosi monikäyttöinen tuote ja yksi lemppareistani nykyään.

Kaikki reseptit löytyvät siis Yosan www-sivuilta.

Onko teillä suunnitteilla vegaanisia tai kasvipohjaisia herkkuja joulupöytään? :)  
Ainakin nyt niin trendikästä porkkalaa olisi täällä lisäksi tarkoitus myös kokeilla, mikäli vain jo lähes nyhtökauran veroisen kulttimaineen saavuttanutta savuaromia jostain vielä onnistun käsiini saamaan. Yosan Facebook-sivulta löytyy muuten myös tähän ajan hermolla oleva ohje :)


Reseptit toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Yosan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...