perjantai 27. marraskuuta 2009

Tabbouleh

Yhteen aikaan tein suhteellisen useinkin tabboulehia, nyt viime kerrasta on kulunut varmaan jo pari vuotta. Tähän perusreseptiin lisättiin bulgurin kaveriksi quinoaa, persiljan kaveriksi vehnänorasta sekä aimo loraus camelina-öljyä. Sipulissa oli lasten mukaan "liikaa makua", joten he söivät tätä valikoiden (lähinnä persiljaa ja tomaatteja).
Tabbouleh-salaatti (iso kulhollinen)

2 nippua/ruukullista persiljaa
vehnänorasta oman maun mukaan (itse laitoin ruukullisesta noin puolet)
5 tomaattia
1 iso sipuli
n. 1 dl bulguria
n. 1 dl quinoaa
1 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl camelinaöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria

Silppua persilja sekä vehnänoras ja pilko tomaatit ja sipuli pieniksi paloiksi sekaan. Purista joukkoon sitruunoiden mehu. Lisää keitetty quinoa ja bulgur. Lisää öljyt ja mustapippuri, suolaakin halutessasi.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä vaikuttaa ohje, mutta mietityttää toi vehnänoras. Olen ymmärtänyt, että sitä pitäis käyttää vain mehuna, koska kova kuitu ei sula suolistossa..?

  VastaaPoista
 2. Elävän ravinnon kirjoissa kyllä sanotaan, että oras sopii myös salaatteihin. Hyvä pureskelu on toki aina tärkeää :)

  VastaaPoista
 3. Itse olen ymmärtänyt että paras olisi käyttää mehua, mutta että tosiaan voidaan käyttää myös salaateissa, jolloin tosiaan pureskella pitäisi kunnolla (kuten tietysti aina muulloinkin). Olisi mielenkiintoista perehtyä tarkemmin, olisiko Okriina jotain linkkiä tms. aiheesta?

  VastaaPoista
 4. Tää mun tieto on peräisin suoraan Irma Toloselta, joka on siis elävän ravinnon opettaja. Kuulin häntä yhdessä ERY:n tilaisuudessa. Ole kyllä siis kuullut, että jotkut muutkin sitä on käyttäneet, kuten tässä. Enenpää en ole asiasta hankkinut tietoa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...