torstai 25. helmikuuta 2010

Cashewkermaa ja marjoja

Kokeilin ensimmäistä kertaa cashewkerman tekoa. Varsin helppo valmistaa, herkullinen ja myös monikäyttöisen oloinen.
Cashewkerma (pieni kulhollinen - noin 2 dl)

100-125 g cashew-pähkinöitä
vettä
agave-nektaria maun mukaan
0,5 tl kanelia

Liota casheweita vedessä yön yli.
Kaada liotusvesi pois ja soseuta blenderissä cashewit + mausteet. Lisää lopuksi vettä tarpeen mukaan ja soseuta.

Tarjoile esim. marjojen kanssa.

4 kommenttia:

 1. Vuoden paras reseptiblogaus - niin helppo ja selkeä että meikäläinenkin saattas uskaltaa kokeilla. Ja houkutteleva!
  Taidan laittaa tämän pian Päivän Linkkiin. Ja muutenkin great blog! Tässä oikeasti on ajateltu lukijan parasta, ihan käytännön tasolla.
  Ja lapsillakin mahtaa olla hauskaa noilla foodeilla =)

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos kohteliaisuudesta, Olli :) Helppous ja selkeys on osittain vähän pakon sanelemaakin kun elämäntilanne ei oikein salli kovin monimutkaisia kokkailuja.

  Ja pakko myöntää että kyllä meillä välillä syödään myös ei-niin-terveellisesti tai hyvin. Joskus jopa valmisruokia, toki niissä pyritään etsimään luomu ja mahdollisimman E-kooditon vaihtoehto. Pieniä steppejä ja realistisia juttuja lähinnä yritetään toteuttaa - harva lapsiperhe kun hetkessä ainakaan pystyy tai haluaa ryhtyä kovin isoihin ja mullistaviin extreme-muutoksiin.

  Se on muuten jännä juttu, että meillä pienet lapset tykkäävät hyvästä ruuasta (herkkua mm. cashewit, avokado, marjat) kun eivät juuri muusta tiedä. Jos olisivat tottuneet enemmän roskaruokaan niin ehkä sitten eivät menisi niin hyvin alas kunnon ruuat. Myös sosiaalisissa tilanteissa usein tulee eteen että kaikkien lasten oletetaan rakastavan e-koodeilla kyllästettyjä karkkeja, mehuja ym. ja itsekin sitä saattaa vastoin tahtoaan leimautua tiukkapipoksi tai ilonpilaajaksi, jos ei suosittele näitä lapsilleen. Hankalia tilanteita. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvin onnistunut kermakuva. Aina jaksaa hämmästyttää, miten pienestä pähkinästä voi saada niin upeaa kermaa. Cashewin kulutus on meillä nykyisin kova ja tosiaan se on kovasti lastenkin mieleen.

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanan näköistä ja helpon tuntuista valmistaa! Meillä menee myös kokeiluun, jospa lapset ihastuisivat tähän :) Tavallista kermavaahtoa en ole saanut oikein järkevästi korvattua, tässä saattaisi olla ratkaisu!

  http://halauspuumetroasemalla.blogspot.com

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...