torstai 11. helmikuuta 2010

Puolukka meets lucuma, täälläkin

Vihdoinkin sain aikaiseksi kokeilla Aletheian kehittelemää herkullisen oloista puolukka-lucuma-browniereseptiä, jota mm. Kaisun blogissa on jo useampaan otteeseen testailtu kakun muodossa. Itsekin päädyin kakun "form factoriin".
























Tämä oli kyllä jotakin aivan suussasulavan ihanaa ja maistui vieraillekin. Itse lisäsin aavistuksen verran mustaherukka- ja tyrnijauhetta ohjeeseen. Puolukkaa olisi omaan makuuni voinut laittaa huomattavasti enemmän - nyt maku hukkui suklaaseen ja lopputulos oli aika makean täyteläinen. Ensi kerralla kokeilen reilumpaa puolukka-annostusta tuomaan mukaan raikasta kirpakkuutta!

Puolukka-lucuma -kakku

- 12 liotettua taatelia
- 2,5 dl liotettuja kurpitsansiemeniä
- 2,5 dl liotettuja rusinoita
- 6 rkl kookosöljyä
- 1 dl kookosjauhoja
- 1,5 dl raakakaakaojauhetta
- 2-3 tl lucumajauhetta
- 2 tl mustaherukkajauhetta
- 1 tl tyrnijauhetta
- 2 tl kanelia
- ripaus suolaa
- noin 1,5 dl puolukoita

Sekoita aineet blenderissä, levitä seos irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin.

Kuorrutuksessa on kaakaomassaa, tummaa agave-nektaria ja kookosöljyä (kaikkia laitoin ihan fiilispohjalta, vaikea muistaa edes arviolta määriä).

4 kommenttia:

  1. Herkun näköistä, ah! En ole vielä tehnyt kertaakaan "raakaa" kakkua, yleensä ohjeiden kakut näyttävät kylmiltä ja vetisiltä. Tätä aion kokeilla mahdollisimman pian! Kuorrutukseen varmaan soveltuu vaalea agavenektarikin, tai Stevia? Onko tummassa agavenektarissa muuten paljon makueroa vaaleaan, onko se ehkä siirappimaisempi?

    VastaaPoista
  2. Jaa-a, itselläni ei tähän mennessä ole kuin tummasta nektarista ja agave- siirapista kokemusta, ehkä joku syvällisemmin "vihkitynyt" voisi kommentoida eroja? Itse kyllä luulisin vaalean passaavan tähän mainiosti.

    Oli kyllä todella herkullinen kakku eikä äkkiseltään olisi "raa'aksi" uskonut :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa tosi herkulliselta...tätä on pitänyt kokeilla jo monesti! Harmikseni kukaan tuttuni ei ole ihastunut näihin raaka-leivoksiin, muuten olisi ihana tarjottava tai tuliainen.

    VastaaPoista
  4. Sain lopultakin kokeiltua tätä, hieman muokattuna tosin, ja hyvää tuli! Linkkasin myös ohjeeseesi tänne, toivottavasti sopii!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...