maanantai 26. lokakuuta 2015

Silvoplee, s'il vous plait!Tiedättehän sen tunteen, kun vuosien jälkeen käy paikassa, johon liittyy tuttuja muistoja lapsuudesta tai nuoruudesta. Joka ehkä on muuttunut, kenties jopa muuttanut – mutta silti niin tuttu ja turvallinen.

Minulle yksi tällainen paikka on Ravintola Silvoplee, jossa kävin takavuosina monet, monet kerrat lounastamassa oman äitini kanssa Toisella linjalla. Paikkaan liittyy paljon rakkaita muistoja, kokemuksia ja makuelämyksiä. Muistan notkuvat buffetpöydät herkkuineen, lounasruuhkasta huolimatta aina levollisen ja rauhallisen tunnelman, ja myös sen hyvin perinteisen kasvisravintolafiiliksen (mainittakoon, että ikää on kertynyt jo sen verran, että legendaarinen Korkeavuorenkadun Kasvis -ravintolakin ehti tulla tutuksi 80-luvulla.)

Koska Silvoplee ei sijaitse nykyisin omasta näkökulmastani lounasetäisyydellä, oli viimeisestä käynnistä siellä ennättänyt vierähtää jo useampi vuosi. Edellisen visiittini jälkeen on ravintola tosiaan ennättänyt jo muuttaa myös isompiin tiloihin, osoitteeseen Toinen linja 7. Olikin siis korkea aika käydä vihdoin ja viimein tsekkaamassa, mikä on muuttunut vai onko mikään.Ulkopuolelta katsottuna ravintola oli saanut uuden visuaalisen ilmeen ja erottui hyvin katukuvassa. Ravintolan viereisessä tilassa sijaitsi myös kahvila-smoothiebaari.Vaikka vuodet olivat vierineet, ei buffet-pöytä pettänyt taaskaan, vaan oli edelleenkin yhtä ihastuttava kuin aina ennenkin. Jälleen tuli todettua sekin, että melkein kaikkea on pakko maistaa ja lautasen hinta (maksu tapahtuu siis painon mukaan) voi nousta yllättävän korkeaksi, jopa pariinkymmeneen euroon.


Tarjolla oli paljon raakaruokia, hedelmiä, siemen- ja pähkinäkastikkeita mutta myös lämpimiä ruokia.Ei liene ihme, että vuonna 2014 Silvoplee valittiin Helsingin parhaaksi kasvisruokaa tarjoavaksi ravintolaksi Cityn suuressa ravintolaäänestyksessä.


Kassan vierestä löytyi ihania juomia sekä vitriinistä raakaleivonnaisia, ja mikäpä maistuisikaan paremmalta aterian jälkeen kuin kupillinen haudutettua piparminttuteetä ja raw cookie.


Kokonaisuudessaan "uusi" Silvoplee oli yhtä hyvä, jollei jopa parempi kokemus kuin edeltäjänsä. Plussat buffetvalikoimasta, joka pitää pintansa edelleen. Pienehkön miinuksen voisin antaa oman makuuni hieman liian 90-lukumaisesta, vihreä-oranssista sisustustyylistä – toki siitäkin kenties osa asiakkaista tykkää, makujahan on monia kuten meitäkin. :)

Ravintola Silvoplee, Toinen linja 7. Avoinna ma-pe 11-20, la 11-18. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...