keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Aamiaisvinkki: Kookos-voimapuuro



Sain I love me -messuilta kotiin viemisiksi myös aivan ihanan kirjauutuuden. Nimittäin MasterChef Suomi -kisan voittajan ja Truly Kira -ruokabloggaajan Kira Åkerström-Kekkosen uuden Max 30 min -kirjan! Kiran ruokafilosofia, josta hän kirjoittaa kirjan alkusanoissa, vastaa hyvinkin paljon omaani ja siksi reseptit tuntuivat jo heti ensisilmäyksellä juuri omaan makuun sopivilta.

Ensimmäinen resepti kirjassa, johon kiinnitin heti huomiota ja joka tuntui "pakko testata" -jutulta, oli kookos-voimapuuro. Muun muassa täällä onkin jo myös testattu kyseistä reseptiä.

Mikäpä olisikaan sen parempi, tutumpi ja turvallisempi aamiainen kuin perinteinen kaurapuuro? Ja mikäpä voisi tehdä kaurapuurosta vieläkin paremman kuin siihen lisätty kookosmaito, banaani ja kananmuna? Lopputulos oli todellakin aivan ihastuttava, täyteläinen ja pehmeän makuinen vaikkapa aamulenkin tai -treenin jälkeen hyvin aamiaiseksi soveltuva kokonaisuus.


KOOKOS-VOIMAPUURO (5 annosta)

4-5 dl kaurahiutaleita
noin 7 dl vettä
2-3 dl Alpro Kookos-mantelijuomaa*
2 kananmunaa
2 kypsää, soseutettua banaania
halutessasi ripaus suolaa
päälle esim. tuoreita ja kuivattuja marjoja ja hedelmiä sekä pähkinöitä ja siemeniä

Sekoita vesi, kookosmaito/juoma ja kaurahiutaleet kattilassa ja kiehauta normaalin puuron tapaan.
Soseuta banaani. Vatkaa kananmunat kevyesti rikki kulhossa ja sekoittele hiljalleen puuron joukkoon. Sekoita myös banaani joukkoon. Ota kattila pois levyltä ja anna hautua kannen alla.
Tarjoile heti ja koristele makusi mukaan. Itse kokeilin tällä kertaa tuoreiden marjojen lisäksi Foodin cashewpähkinöitä, inkamarjoja ja mulperimarjoja* sekä kookoslastuja. Nam!

* tuotteet saatu Alprolta & Foodinilta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...