keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Jalotofu meets Silmusalaatti: Blogihaaste 1/2

// yhteistyössä Jalotofu ja Silmusalaatti


Mainitsinkin jo I love me 2015 -postauksessa Jalotofun ja Silmusalaatin blogihaasteesta. Innostuin siitä valtavasti heti haaateen saatuani, kuuluvathan molemmat tuotteet omiinkin suosikkeihini.

Tofua olen käyttänyt säännöllisesti ruoanlaitossa eri muodoissaan jo varmaan parisenkymmentä vuotta, ja erityisen paljon tykkään Jalotofun valmiiksi kylmäsavustetusta tai marinoidusta tofusta ruoanlaitossa kiireisen arjen keskellä. Jalotofun sivuilta löytyvä reseptihaku on myös todella kätevä :)

Erilaiset versot ja idut ovat myös perheemme suosikkeja salaateissa ja ruoanlaitossa. Niitä vain ei tule juurikaan kotioloissa idätettyä ja kaupastakin hyvin harvoin niitä raaskii valmiina ostaa isolle porukalle, pakkausten ollessa suhteellisen pieniä.

Silmusalaattiin tutustuin parisen vuotta sitten ja melkein koko tuotevalikoima on jo tainnut tulla kokeiltua. Erityisesti Silmusalaatissa on ihastuttanut sen nerokas viljelymenetelmä sekä salaattien tuoreus. Myös Silmusalaatin sivuilta löytyviä reseptejä on tullut silmäiltyä aina silloin tällöin!

Sain haasteeseen liittyen testiin Jalotofun Miedon chilitofun ja Kylmäsavustetun tofun, sekä retiisin, apilan ja sinimailasen versoista koostuvan Tulisen Silmusalaatin.

Mieto chilitofu oli itselleni uusi tuttavuus. Chilin ystävänä maltoin kuitenkin tuskin odottaa, että pääsisin testaamaan sitä. Päädyin lopulta kevyeen, raikkaaseen mutta hieman tuliseen raakaan kesäkurpitsapastaan, jossa pehmeää makua tuovat mukaan muun muassa höyrytetyt kotimaiset ruusukaalit ja kaiken kruunaavat sitten ne tuliset versot.


Raaka kesäkurpitsapasta chilitofulla ja Silmusalaatilla (1-2 annosta)

noin 1/2 tuore kesäkurpitsa
loraus oliiviöljyä
hieman suolaa ja pippuria
noin 200g höyrytettyjä ruusukaaleja
2-3 tuoretta, kypsää tomaattia
1-2 rkl Hunajainen Sam Aroma Deli Hunaja-Inkivääriä
1 pkt Jalotofu Mietoa chilitofua
noin 1/4 rasiallista Tulista Silmusalaattia

Poista ruusukaaleista kannat ja uloimmaiset lehdet ja höyrytä niitä kevyesti kattilassa.
Leikkaa kesäkurpitsa ohueksi "tagliatelle" -tyyppiseksi pastaksi valmiiksi lautasille. (Tähän on olemassa varta vasten suunnattuja hyviä työkaluja. Itse en sellaista omista, mutta perunankuorimaveitsellä tai juustohöylälläkin onnistuu.)

Kaada päälle oliiviöljy, suola ja pippuri ja anna niiden imeytyä kesäkurpitsan kanssa.
Paloittele tofu kuutioiksi ja marinoi sitä hetki hunajassa. Paista sitten pannulla kullanruskeaksi.
Pilko tomaatit ja halutessasi höyrytetyt parsakaalit pienemmiksi paloiksi ja sekoita kesäkurpitsapastan kanssa. Lisää tofu ja lopuksi huuhdeltu Silmusalaatti. Tarjoile heti.Tämä oli siis blogihaasteen ensimmäinen resepti (1/2)

Toinen seuraa lähiaikoina, joten kannattaa pysyä kuulolla! 

Kiitos vielä kerran haasteesta Jalotofu & Silmusalaatti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...