maanantai 9. marraskuuta 2009

Isänpäiväherkutteluja

Isänpäivänä meillä herkuteltiin tällaisillla:



Ohjeen pohja täältä - oma versioni on aavistuksen verran terveellisempään suuntaan modattu (vaikka mukana tosin onkin esimerkiksi espressoa, isän suurta herkkua).

Pohja
4dl intiaanisokeria
4dl täysjyvä-spelttijauhoja
1dl kookosjauhoja
2tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa

2,5dl vettä
100g suolatonta voita
100g kookosöljyä
3-4rkl raakakaakaojauhetta

1dl (kupillinen) espressoa
2 kananmunaa


Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sulata voi, sekoita joukkoon kookosöljy, vesi ja raakakaakaojauhe. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon espresso ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt, sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.

Kuorrute
noin 1dl kookosöljyä
2rkl espressoa
1 rkl raakakaakaojauhetta
ruokotomusokeria

Sekoita kookosöljy, espresso ja  raakakaakaojauhe  ja lisää sen jälkeen joukkoon tomusokeria oman maun mukaan. Levitä pohjalle ja koristele kaakaonibseillä (itse laitoin osaan luomukookoshiutaleita lapsille, heidän mielestään kun nibseissä on liikaa makua).




2 kommenttia:

  1. Mokkapalat oli mun suurta herkkua, silloin kun söin ns "perusruokaa" =D Herkullisen näköistä toi sun kakkus :)

    VastaaPoista
  2. Joo, itsekin olen aina mokkapaloista pitänyt ja näitä voi jo vähän paremmalla omallatunnolla syödäkin kuin sitä vehnäjauho-sokerihöttöä, jos siis ihan "perusruokaa" syö :) Varmaan 100% raw-versioita näistä löytynee myös.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...