torstai 10. joulukuuta 2009

Artisokka-avokadosalaatti

Lähes tyhjästä jääkaapista löytyneistä aineksista tänään kyhätty lounassalaatti.


























Artisokka-avokadosalaatti (iso kulhollinen)

1 keräsalaatti
pari kourallista rucolaa
noin 2dl yön yli liotettuja, keitettyjä kikherneitä
1 avokado
puolikas paprika
4 artisokansydäntä neljään osaan pilkottuna
(vähän vehnänorasta laitoin myös mukaan, kun sitä sattui kaapissa olemaan - vaikkakin sen käytöstä salaateissa on eri näkemyksiä)
1rkl auringonkukansiemeniä

Pilko ja sekoita ainekset keskenään. Pinnalle voi lisätä vielä muitakin siemeniä, pähkinöitä ja lorauksen pellava- tai camelinaöljyä.

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen salaatti! Itse vasta nyt olen löytänyt maa-artisokan, ja se on kyllä hyvää niin raakana kuin kypsennettynäkin.

    VastaaPoista
  2. Muuten, missä muodossa noi sun artisokansydämet on? Ootko ostanut ihan kokonaisina vai valmiina jotenkin maustettuina/säilöttyinä? Ne on kanssa tosi herkkuja, mutta jotenkin vielä vierastan kokonaisen artisokan ostoa. Varmaan sit uskaltaisikin, jos saisi luomuna. :)

    VastaaPoista
  3. Ihan lasipurkista ovat, oliiviöljyssä säilöttyjä. :) Luomuartisokka olisi kyllä ihanaa, saakohan mistään?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...