keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Paistetut muikut

Tänään päivälliseksi syötiin paistettuja muikkuja, jotka perinteisen ruisjauhoseoksen sijaan kieriteltiin täysjyväspeltti- ja kookosjauhoseoksessa. Lopputulos ihan onnistunut ja herkullinen - myös 3-vuotias tykkäsi näistä hurjasti. Lisäkkeeksi höyrytettiin ruusukaaleja, jotka nekin ovat lasten suosikkeja meillä.

 Paistetut muikut (noin 4 hengelle)

500g tuoretta perattua muikkua
1dl täysjyvä-spelttijauhoja
0,5-1dl kookosjauhoja
rouhittua mustapippuria
kristallisuolaa
camelinaöljyä

suolatonta voita paistamiseen

Sekoita jauhot keskenään. Mausta kalat mustapippurilla ja suolalla ja pyörittele jauhoseoksessa. Paista suolattomassa voissa paistinpannulla useammassa erässä. Lorauta pinnalle camelinaöljyä ennen tarjoilua ja tarjoile esim. kevyesti höyrytettyjen vihannesten kanssa.

3 kommenttia:

  1. Jos et halua pilata kalan terveellisä rasvoja, niin vielä parempi keino on höyryttää kala. Itse höyrytin elämäni ensimmäistä kertaa (Antti Heikkilän innostamana) kalaa eilen. Viiden minuutin jälkeen olivat kypsiä, joten siinä säästää myös sähköä ja aikaa!:)

    VastaaPoista
  2. Oi, tuo kookosjauhoidea kuulostaa loistavalta! Voisi myös ehkä kokeilla kookoshiutaleita? Pitääkin laittaa testiin tuo resepti. Olen jo pidemmän aikaa himoinnut kunnon voissa paistuttuja muikkuja. Kiitos tästä resptistä.

    VastaaPoista
  3. Joo, höyryttäminen olisi toki kalallekin se terveellisyyden kannalta optimaalisin valmistusvaihtoehto. Itse asiassa en muista koska olisin viimeksi pannulla kalaa paistanut, uunissa yleensä nykyään se laitetaan. Täytyypä kokeillla höyryttämistä ensi kerralla!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...