keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Fennosupersuklaa

Raakakaakaon terveellisyydestä voidaan olla montaa mieltä. mutta itse ainakin olen tainnut tässä viime kuukausina jo vähän siihen addiktoituakin ja kohtuudella käytettävänä kokenut sen itselleni hyväksi jutuksi.

Tämän iltapäivän herkuttelusuklaa on kyllästetty kotimaisilla supereilla.

























0,5 dl raastettua kaakaomassaa
2rkl raakakaakaojauhetta
2rkl kookosöljyä
1tl tyrnijauhetta
1tl aroniajauhetta
1rkl öljyhampun siemeniä
1tl pellavansiemeniä
0,5tl siitepölyhunajaa
2tl pakastekuivattua karpaloa hunajassa

Kaakaota ja kookosöljyä lukuunottamatta kaikki siis kotimaista luomua. :) Ainekset sekaisin ja hetkeksi jääkaappiin jäähtymään leivinpaperin päälle.

Marjajauheiden puolesta en voi kylliksi hehkuttaa - ne ovat tämän hetken suosikkeja meillä! Menevät puuron päälle, maustamattoman jogurtin ja Yosan joukkoon, "hedelmäsusheihin" ja melkein mihin vaan. Lapsillekin hyvässä muodossa, eipä tarvitse pähkäillä tuleeko kunnolla pureskeltua ja sulaako, kuten kokonaisten marjojen kanssa. Yksi teelusikallinen jauhetta kuulemma vastaa yhtä desilitraa tuoreita marjoja! Tässäpä kotimainen superfood-tuote parhaimmillaan - enemmän tuotteistusta, markkinointia ja hypeä vaan pitäisi vielä saada ympärille. :)

Pakollisena disclaimerina vielä lopuksi todettakoon, että kyseessä ei ole maksettu mainos, vaan hehkuttelen näitä ihan omasta innostuksestani (kuten kaikkia muitakin tässä blogissa hehkuttamiani tuotteita) :)

3 kommenttia:

 1. Mulla on tyrnijauhetta enkä ole osannut sitä käyttää...Aika puisevaa minusta esim. viilin päällä...

  VastaaPoista
 2. Itselläni oli sama juttu kun ensi kertaa tyrnijauhetta ostin joskus vuosia sitten. En vain keksinyt miten sitä käyttäisi ja mihin. Kun sitten nyt olen keksinyt kunnolla sotkea sen esim. jogurtin joukkoon, sen sijaan että vain päälle ripottelisin, niin johan on osoittautunut hyväksi ja toimivaksi! Yksi suosikki-iltapalani nykyään on iso vanilja-Yosa, johon kunnolla sekoittelen sekaan tyrni- ja muut marjajauheet. Maustamattomasta jogurtistakin saa "marjajogurtin" kätevästi ja helposti tällä tapaa ja tuoreita marjoja voi sitten lisätä vielä päälle myös. :)

  VastaaPoista
 3. Marjajauheet ovat todella superia. Tällä hetkellä suosikkeja ovat tyrni minullakin ja karpalo. Aivan loistavia ja todella monipuolisia tuotteita!
  Hyvä suklaaresepti!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...