maanantai 21. joulukuuta 2009

Talvinen härkäpapukeitto

Kirpakoihin pakkaspäiviin on lämmin keitto omiaan. Tämä härkäpapukeitto osoittautui varsin herkulliseksi ja kivana bonuksena liemen valmistuksessa käytetyistä juureksista valmistuu vaikkapa jouluinen juureslaatikko käden käänteessä. :)

Alkuperäinen ohje täältä.


























Härkäpapukeitto (n. 8 annosta)

1,5 dl härkäpapuja
vettä

Liemi:
2 porkkanaa
pala palsternakkaa
pala selleriä
1 sipuli
1,5 l vettä
3rkl Sysmän luomu kasvisliemijauhetta
 
Keittoon:
1 kesäkurpitsa 
3 porkkanaa
1 paprika 
2 sipulia
2 rkl soijakastiketta
3-4 rkl balsamiviinietikkaa
päälle runsaasti silputtua persiljaa

Huuhtele härkäpavut hyvin ja liota kylmässä vedessä yön yli.
 
Kuori ja paloittele liemeen tarvittavat vihannekset ja sipuli kattilaan. Kaada vesi päälle ja lisää kasvisliemihjauhe. Keitä ilman kantta puolisen tuntia ja siivilöi sitten liemi. Lisää vettä sen verran, että saat valmista lientä noin 1,5l.
 
Kaada liemi kattilaan ja lisää härkäpavut. Keitä noin 45 minuuttia verran kannen alla ja lisää sitten paloitellut kasvikset, soijakastike ja balsamiviinietikka. Keitä vielä 15 minuuttia. Lisää lopuksi pinnalle hienonnettua persiljasilppua.
 
 
Keiton sivutuotteena syntyvä pieni juureslaatikko (noin 4 annosta):

- liemen keittämisestä yli jääneitä vihanneksia (2 porkkanaa, pala selleriä, pala palsternakkaa, yksi sipuli)
- 1dl mantelikermaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl siirappia
- mustapippuria myllystä
- 2 tl Sysmän luomu kasvisliemijauhetta

Soseuta juurekset, lisää muut aineet ja sekoita. Paista 200 asteessa vajaa tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...