Aina silloin tällöin meillä herkutellaan pizzalla. Tällä kertaa pohjaan on käytetty lisäksi myös kookosjauhoja. Rucolan ja tomaattien osto tähän aikaan vuodesta tosin ei liene mikään ympäristöteko, mutta tällaiseen kompromissiin kuitenkin tällä kertaa päädyttiin.
Pizza (kaksi isoa uunipellillistä)
Pohja:
6dl durumvehnäjauhoja
3dl täysjyvä-spelttijauhoja (näillä voisi ja kannattaisi korvata isompikin osa durumvehnäjauhoista - meillä sattuivat loppumaan kesken tällä kertaa)
1dl kookosjauhoja
pussi kuivahiivaa
4dl vettä
oliiviöljyä oman maun mukaan
(kristallisuolaa: itse en useinkaan laita suolaa pohjaan lasten vuoksi)
Sekoita jauhot ja kuivahiiva, lisää kädenlämpöinen vesi ja lopuksi öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
Täytteet:
purkki tomaattipyreetä
purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
purkki vihreitä oliiveja
paketti luomumeetvurstia
paketti fetaa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
päälle emmental-raastetta
Sekoita tomaattipyreeseen noin puolet vettä ja levitä se pizzapohjille. Lisää täytteet. Paista noin 230-asteisessa uunissa kunnes kypsää (n. 15min).
Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ennen tarjoilua ja levitä päälle rucolat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti