tiistai 28. heinäkuuta 2015

Raaka mustikkapiirakka // Raw blueberry pieMustikka-aika on nyt parhaimmillaan, ja perinteiseen suomalaiseen tapaan monen kahvipöytään kuuluu mustikkapiirakka itse poimituista marjoista.

Erilaisia versioita mustikkapiirakan resepteistä löytyy netistä vaikka kuinka. Raakareseptiä etsivälle ei kuitenkaan ole paljoa juurikaan  tarjolla. Törmäsin tähän itse yrittäessäni löytää mahdollisimman helpon ja nopean ohjeen raakaan mustikkapiirakkaan.


Yhden hyvältä vaikuttavan ohjeen löysin, mutta haasteeksi muodostui se, että kotoa ei sattunut sillä hetkellä löytymään kaikkia tarvittavia raaka-aineita. Niinpä päätin hieman raakakakkujen ideaa soveltaen kehittää reseptin omasta päästäni. Piirakka onnistui yllättäen yli odotusten ja sai kehuja myös muilta perheenjäseniltä, joten päätin jakaa reseptin myös täällä blogin puolella. :)


Raaka mustikkapiirakka (raw blueberry pie)
8-10 palaa

Pohja:
n. 100 g saksanpähkinöitä
5-6 pehmeää taatelia
tilkka vettä tarvittaessa

Täyte:
1 banaani
noin 1 dl kookosöljyä
1-2 tl hunajaa

Päälle: tuoreita mustikoita

Valmista ensin pohja: Liota ensin pähkinöitä kylmässä vedessä ainakin 1-2h. Sekoita liotetut pähkinät ja taatelit (poista ensin kivet) tehosekoittimessa ja lisää pieni tilkka vettä tarvittaessa.  Painele taikina pienehkön vuoan pohjalle.

Valmista seuraavaksi täyte sekoittamalla täytteen ainekset tehosekoittimessa. Kaada seos pohjan päälle ja laita hyytymään pakastimeen noin 1-2 tunniksi.

Kaada ennen tarjoilua päälle tuoreet mustikat.


Kahvipöydän lisäksi mustikkapiirakan raakaversio maistuu vaikkapa osana terveellistä brunssia :)

2 kommenttia:

  1. Tosi simppeli ohje! Mut miten menettelet jotta saat taatelit muusiks tehosekoittimella? Mulla kun ne vaan tarttuu teriin kiinni ja jää siihen pyörimään ikiajoiks. Oon koittanu käyttää reilusti nestettä ja heitelly taatelit joukkoon yksitellen, mut aina sama juttu! Mun blenderi on wilfan ihan laadukas peli, 1200 W. Ihanaa kesän jatkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Katri! :) Tutulta ongelmalta kuulostaa. Itse teen niin, että paloittelen taatelit pieniksi paloiksi ja lisään yleensä vasta muiden aineiden jälkeen/kanssa vähän kerrallaan, ts. en heitä niitä ekana blenderiin ainakaan kaikkia. Täällä myös Wilfa ja olen esim tuon pohjan tekemiseen todennut paremmaksi ihan perinteisen yleiskoneen tehosekoitin-osan, joka ei ole ihan yhtä tehokas kuin Wilfa vaan pikemminkin vaan sekoittaa ainekset, eikä sinkoa niitä reunoille tms. Olikohan tästä vastauksesta mitään apua? :) Kivaa kesän jatkoa sinnekin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...