torstai 16. heinäkuuta 2015

Se fiinimpi vesimelonikakku


Kirjoittelin edellisessä postauksessa hehkutusta maailman helpoimmasta ja nopeimmasta vesimelonikakusta ja olen nyt ihastunut tähän kesäherkkuun siinä määrin, että haluan jakaa kanssanne myös tämän astetta fiinimmän version, jota oli ihan pakko tehdä kesän kunniaksi eilen! :)


Kuorrutettu vesimelonikakku

1 kokonainen minivesimeloni tai vesimeloni (mielellään siemenetön)
2-4 dl (vesimelonin koosta riippuen) haluamaasi kuorrutusta (maito- tai kasvipohjainen kermavaahto)
koristeeksi mantelilastuja tai kookoslastuja sekä tuoreita marjoja tai hedelmiä

Itse vesimeloni kuoritaan ja leikataan kakkupohjan muotoon samalla tapaa kuin siinä simppelimmässäkin reseptissä. Täältä löytyy muuten suht selkeä ja helppo ohje, jonka avulla homma käy kätevästi :)

Kun kakku on valmis, se asetellaan tarjoiluvadille ja koristellaan makusi ja mieltymystesi mukaan joko kermavaahdolla tai jos haluat kasvipohjaisen kakun, voin lämpimästi suositella itse tässä tapauksessa käyttämääni Alpro Vispi soijakermaa. Sen rakenne on vispattuna hyvä, ei valu kakun päältä tai reunoilta vaan pysyy siinä napakasti. :) Jos haluat välttää soijapohjaisia valmisteita, hyvä vaihtoehto kuorrutteeksi on kookoskerma.

Mantelilastut, samoin kuin kookoslastutkin sopivat täydellisesti kakun reunoille koristeeksi. Kakun voi koristella tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Itse haaveilin tuoreista kotimaisista mansikoista kakun päälle, mutta ne olivat ehtineet jo lähikaupasta loppua tällä kertaa. Niinpä kakun koristeeksi päätyi raikkaita hedelmiä, jotka toimivat myös erittäin hyvin.

Maukkaita herkutteluhetkiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...