perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kahvila Siili – kesätunnelmaa Käpylässä


Yksi tämän kesän hehkutetuimpia ilmiöitä Helsingissä kesäkahviloiden saralla on ollut Kahvila Siili, joka avautui kesäkuussa idylliseen Puu-Käpylään. Paikan taustoista ja stoorista voi lukea lisää vaikkapa täältä. 

Suunnitelmissani on ollut jo ennen paikan avaamista käydä tsekkaamassa se ehdottomasti tänä kesänä ainakin kerran, parhaimmassa tapauksessa useammankin kerran. Tänään tarjoutuikin iloisesti yllättävä mahdollisuus piipahtaa ensivisiitille, kun satuimme olemaan lasten kanssa liikkeellä Siilin suunnalla.


Kahvila Siilin sijainti on todella idyllinen puutalon alakerrassa ja pihalla on viihtyisä terassi, jossa voi siemailla kahviaan puiden varjossa lintujen laulua kuunnellen ja Puu-Käpylän autenttisesta tunnelmasta nauttien.


Sisällä on pienen coffee shopin kivaa tunnelmaa ja myynnissä on mm. Aamu Songin ja Johan Olinin designia. Pariskunta on ollut vahvasti mukana myös kahvilan sisustuksen suunnittelussa.


Tarjolla oli tänään mm. uunituoreita croissanteja, leipiä ja granolaa, Patisserie Teemu & Markus -konditorian kakkuja sekä jäätelöitä. Erikoiskahveja löytyy hyvä valikoima. Kahveista vastaa maailman TOP 10 baristojen joukkoon valittu Kalle Freese ja kahvi lennätetään tuoreena suoraan San Franciscosta. Myös brunsseja on kovasti kehuttu. :)


Raaka-, vegaani- tai gluteenittomien herkkujen ystäville ei kovin laajaa tarjontaa ainakaan tällä hetkellä ollut.  Valikoima vastaa enemmänkin suuren enemmistön makumieltymyksiin ja sanoisin, että siitä löytyy ehkä kuitenkin jokaiselle jotakin, vaikka valinnanvaraa onkin rajallisesti. 

Itse valitsin tällä kertaa talon granolan, joka koostui maustamattomasta jogurtista, granaattiomenasta sekä raparperihillokkeesta (muistaakseni?) Myös jäätelö-sandwicheja ja croissanteja maisteltiin perheen nuorimpien jäsenten toimesta. Ja pitihän se cappuccinokin toki tilata. :)Parasta Siilissä oli mielestäni kuitenkin miljöö ja paikan henki. Katu oli täynnä polkupyöriä ja pieni, viihtyisä piha asiakkaita. Ikähaitari vaihteli pikkulapsiperheistä ikääntyneempiin. Iloinen, välitön tunnelma ja rento meininki, kuten nyt vain Käpylässä voi olla. :) Ensivisiitin perusteella voisi näin ollen jopa todeta Siilin onnistuneen hyvin tehtävässään olla "arkielämän yhteisösovellus". Suosittelen poikkeamaan!

Kahvila Siili, Ilmattarentie 8, Helsinki. Avoinna ma-la 11-20 ja su 11-18, elokuun 2015 loppuun.2 kommenttia:

  1. Oih, Siilissä pitää ehdottomasti päästä käymään! Rakastan uusien kahviloiden testaamista, ja ainakin näin kuvien ja kertomasi perusteella Siilin tarjonta näyttää herkulliselta ♡ Ehkäpä testaan kahvilan heti huomenaamulla :--)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanna K kommentistasi! Kiva kuulla, että postaus innosti :) Siilistä onkin jo paljon kirjoitettu eri paikoissa, tämä oli yksi (oma) kokemus paikasta. Samoilla linjoilla tuntuu olevan kuitenkin moni muukin. Joten suosittelen piipahtamaan! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...