maanantai 5. lokakuuta 2009

Raakasuklaapiirakka

Kaikkien aikojen ensimmäinen raw -leipomukseni valmistui viikonlopuksi vieraita varten:


Olen aina kuvitellut raw-kokkailut jotenkin isotöisiksi, mutta totta puhuen tämä olikin paaaaljon vaivattomampi valmistaa kuin perinteiset vispattavat (sotkevat) taikinat ja uunissa paistettavat leivonnaiset!

Alkuperäinen ohje täältä seuraavin muokkauksin:
- raakakaakaojauhe oli lopussa Ruohonjuuresta, joten käytin ihan Green & Blacksia, jonka olen ymmärtänyt olevan suht lähellä "sitä itseään"
- lähimarketissamme ei ollut kaurasuurimoita, joten käytin sen sijaan 50% luomukaurahiutaleita ja 50% kauramannasuurimoita
- blenderimme odottaa korjausta edelleen, blendasin pohjan ainekset siis sauvasekoittimella ja ihan jees onnistui
- kuorrutukseren tuo ohjeen mukainen annos ei riittänyt meillä vaan jouduin tekemään noin kolminkertaisen annoksen :)

Olipa kyllä ihan mielettömän upea fiilis syödä jotakin näin hyvää vailla mitään syyllisyydentunteita  - vaan päin vastoin suorastaan nauttien siitä, miten hyvää tämä tekee! Tulipa mieleen se Pollanin kirjassakin mainittu seikka, että länsimaisessa ruokavaliossa syyllisyys ja huono omatunto ovat lähes aina herkutteluun liittyviä fiiliksiä. Harmin paikka, sillä onhan vallitseva herkuttelukäsityksemme (valkoinen sokeri ja vehnäjauhot ovat sitä suurinta herkkua, jolla itseään voi palkita...) kieltämättä suhteellisen rajoittunut!

Tätä siis tullaan tekemään uudestaankin - aloin heti innovoida että saman kaavanhan mukaan voisi tehdä esim. pieniä esteettisiä "mokkapaloja" ja koristella ne kaakaonibseillä :) Lastenkin on tätä helppo syödä kiinteän rakenteen vuoksi.

Raakasuklaasta puheenollen, huomenna toivottavasti päästään tutustumaan myös tänne!  Tämäniltaiset avajaiset valitettavasti missataan, vaikka siellä kuulemma on raakasuklaamaistiaisiakin tarjolla... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...