perjantai 2. lokakuuta 2009

Ruokaa tänään: Pinaattitäytteiset kalarullatYksi tämänhetkisistä suosikki-kalaresepteistämme. Ohje on yksinkertaistettu mukaelma Libanonin makuja -kirjan reseptistä "Pinaattisiikaa".

Käytämme vaihtelevasti kuhaa, siikaa, ahventa tai puna-ahventa (valitettavasti lähimarkettimme kalavalikoimat etenkin viikolla ovat kehnohkot). Quinoaa -blogissa oli postaus kalansyönnin eettisyyteen ja etenkin kalanviljelyyn liittyviin epäkohtiin liittyen ja se herätti kyllä ajatuksia. Pyrimmekin suosimaan pyydettyä kalaa aina kun mahdollista, valitettavasti niin kauan kuin haemme kalamme lähimmästä marketista.se ei ole mahdollista kovin usein :(

Pinaattia olemme tilanneet luomuruokapiirin kautta suoraan viljelijältä ja se päihittää kyllä kaupan italialaisen tuorepinaatin mennen tullen! Viime viikkoina meillä onkin syöty pinaattia runsaasti, tilasin sitä viimeksi nimittäin jättimäisen kilon pussin :)

Pinaatinlehdet siis käytetään nopeasti kiehuvassa vedessä ja levitellään perattujen, maustettujen (ehkä vähän mustapippuria ja merisuolaa) kalafileiden päälle.Fileet kääritään rullalle ja kiinnitetään cocktail -tikuilla. Paistetaan 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.Jos aikaa ja energiaa riittää, niin lisäkkeeksi vielä esim. höyrytettyä tuoretta broccolia tai spelt-quinoa-couscousta vaikkapa tomaattimurskalla, linsseillä ja yrteillä maustettuna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...