perjantai 9. lokakuuta 2009

Teollisia suklaasuosikkeja

Teollista tummaa suklaata meillä kuluu edelleen, vaikka raakakaakaotuotteiden käyttö on lisääntynytkin ja tavoitteena on sitä edelleenkin lisätä. Tässä joitakin suosikkeja, valitettavasti luomua/reilua kauppaa ei taida olla näistä yksikään hamppusuklaata lukuunottamatta. Kaakaota kaikissa on kuitenkin vähintään 75%, Francois Pralusissa ja Stainer-"liskosuklaassa" täydet 100%.

7 kommenttia:

 1. hei, annoin sinulle tunnustuksen blogissani:
  http://pieniajuttujaelamasta.blogspot.com/2009/10/tunnustus.html

  VastaaPoista
 2. Millaista maultaan tuo 100% suklaa?

  VastaaPoista
 3. jarna, aika tujuahan se :) Mielestäni Pralus on parempaa, ei niin kitkerää, mutta onkin sitten melkoisen tyyristä. Itse nykyään melkein mieluummin suosin raakakaakaotuotteita (pavut, nibsit) sellaisenaan, niiden ei "oletakaan" maistuvan makean sokeriselta kuten levyn muodossa olevan suklaan. Ja onhan tuota tietysti käsiteltykin jotenkin joten raakakaakao lienee siinäkin mielessä ehdottomasti parempi.

  VastaaPoista
 4. toi pralus on muuten luomua.. kai kaikki niiden suklaat on ja ilman lesetiiniä. tollasia hienoja suklaita ei edes "käsitellä" sen kummemmemmin. tuo Le 100% on muuten yksi maailman parhaina pidettyjä suklaita.

  musta suklaanörttinä raakajutuilla ei ole suklaan kanssa juuri mitään tekoa, suklaa on tuote ja tarkan paahtamisen ja käsittelyn tulos niin kun vaikka oliivit tai kahvi.

  VastaaPoista
 5. Se on kyllä harmillista, että kaakaon alkuperä on niin todennäköisesti epäeettinen, jos ei osta reilun kaupan tuotteita. Itse syön suklaata aika paljon, mutta täytyy myöntää etten läheskään aina osta reilua :/ Täytyy skarpata.

  VastaaPoista
 6. aleksi, kiva saada "suklaanörtin" kommenttia aiheeseen. Mukava kuulla että Pralus on luomua :) Tottahan se tosiaan on, että (teollisella) suklaalla ei raakajuttujen kanssa juurikaan ole tekemistä, raakasuklaa on sitten asia erikseen. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...